Hulpeloosheid

Vrienden, onze hulpeloosheid is het machtigste pleidooi1 dat op kan stijgen tot het hart van onze Hemelse Vader. Hij hoort onze gebeden al vanaf het eerste ogenblik dat wij eerlijk en oprecht tot Hem uitroepen in onze nood. Onze Hemelse Vader slaapt niet of sluimert2 niet zoals de Bijbel zo mooi zegt. 

Het is niet zo zeer ons gebed dat God beweegt om ons te redden. Integendeel: ons gebed is een gevolg van het feit dat Jezus aan de deur van ons hart klopt en toegang vraagt tot ons hart.

Het bewustzijn van onze hulpeloosheid is juist de kracht van ons gebed.

Bidden is: de deur openen voor Jezus en Hem toelaten tot onze noden. Onze hulpeloosheid opent juist de deur van ons hart.

Soms komt de gedachte waarom antwoordt Hij mij niet? Hij heeft onze gebeden reeds verhoord.

Maar hoe komt het dan dat we niet hebben opgemerkt dat ons gebed is verhoord? – We hebben het vandaag zo druk met zoveel zaken.

Hoe vaak komt het voor dat we denken dat Hij ons niet verhoord heeft omdat wij een ander antwoord verwacht hadden? 

Laten we niet ongerust zijn over onze hulpeloosheid. En vooral, laat het ons niet weerhouden om te blijven bidden. Hulpeloosheid is het geheim en de kracht van onze gebeden. 

We mogen God dankbaar zijn voor onze hulpeloosheid. Het is een geweldig iets als dat gevoel van hulpeloosheid over ons komt, want dat is het moment dat we ons hart open zetten voor de Heere Jezus en dan staan we Hem toe ons bij te staan in onze hulpeloosheid.

Hij kent geen hulpeloosheid. Hij is onze Grote Helper3

  1. Pleidooi: In een pleidooi zet een advocaat of gemachtigde van een partij in een juridisch geschil uiteen hoe de rechter volgens hem zou moeten oordelen. Het pleidooi wordt ook wel een verdedigingsrede genoemd.
  2. Psalm 121:4
  3. Psalm 54:6